Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårstädning

Mitt vindskontor

mörkt
dystert
rörigt

röjs nu upp
sopas ur
svabbas av

för molnfria tankar




Fri vers av Zache
Läst 164 gånger
Publicerad 2006-03-04 21:22



Bookmark and Share


  AC
Jag gillar vindskontoret som metafor för det medvetna och det molnfria som en beskrivning av ett lätt sinne, men jag skulle vilja få en hint om vad som utlöste städivern. För det kan väl inte vara något man gör regelbundet, varje vår, för att det ska vara så?

'Mörkt' och 'dystert' känns likvärdiga. 'Röjs', 'sopas', 'svabbas' likaså. Ett kärnfullt ord kan vara tillräckligt, tre som ska dela på utrymmet och uppmärksamheten pratar liksom i mun på varandra.
2006-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Zache
Zache