Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så hær fungerar de flestas liv, från att de føds tills att de dør så factoriseras de in i skalor, en del lyckas, en del inte (skamm øver dom), målet ær att lyckas bættre æn sina fæder och att ens barn ska lyckas bættre æn sig sjælv. Svenson Svenson, lever


skalor

I en samling av skalor mæter vi våra liv:

En skala før hur vi har lyckats
En skala før våran lycka
En skala før vår godhet
En skala før vår kærlek
En skala för våran framtid
En skala før vårat førflutna
En skala før våra barn

En skala før hur vi har lyckats i allmænhetens øgon: førmøgen het, inkomst osv.

En skala før hur nøjda vi ær med livet: Ett tillræckligt stort hus, tillræckligt med bilar, till ræckligt med pengar, tillræckligt med sækerhet, tillræckligt med barn, en tillræckligt vackerfru, tillræckligt vacker ælskare, tillræckligt fint kvater.

En skala før vad vi givit andra: Antal kronor spenderat i fadderbarn, hur många gamla tanter vi hjælpt øver gatan, hur myvket vi har hjælpt grannen med diverse, hur mycket sympati vi har med de fattiga.

En skala før hur mycket vi visar att vi ælskar: Hur många gånger vi givit blommor, hur mångagånger vi gjort frukost på sængen, hur många gånger vi sagt alla dom fina orden, hur många gånger vi har læst (dålig) romantisk poesi.

En skala før hur våran framtid ser ut: hur mycket man har sparat, hur mycket man har investerat, hur hælsosamt man levt, hur goda barn man har.

En skala førvad vi gjorde i våran ungdom: Hur goda vi var, hur många goda gærningar vi gjorde, vilka saker vi inte gjorde, hur många gånger vi gjorde vissa saker, hur många vi har førført, hur vackra vi var, hur duktiga vi var i skolan, hur duktiga vi var på fotboll, hur populæra vi var.

En skala førvåran stolthet: Hur har de lyckats, ser deras skalor bra ut, ær deras skalor bættre æn våra.




Övriga genrer av Kristian Horn
Läst 359 gånger
Publicerad 2006-03-13 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristian Horn
Kristian Horn