Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter din död


Ord som fall ur hjärnan

sorgmodiga händer skrapar
tapeter som rasar
flagnar bort som huden som bränner i solskenet
vi badar i livs levande dagar

glitterpoesi och färgsprakande fyrverkeri som sprickor i mörkret
så själarna sipprar igenom förklarar döden
när ska vi komma fram är det långt kvar

bara stå där och se hur jag bränns
men det är okej
för vi älskar hur det känns

samåkningsbilar kollektivtrafik
raplåtar snabbar upp hjärtslagen
Taatamtatatamtapatamatatapam

Kulsprutskaskader som öser över livslevande
andas
jag flyr till livet när döden känns för smärtsam
och dina ögon exploderade aldrig mer
tankarna fladdrar förbi som när tankarna bara går bredvid

luftströmmar när vinden blåser in i munnen som är öppen
snappar efter luft
som flyr i motvind

klättrar på bergväggar faller inte
fotspåren som sopas igen
ingen vet alla platser vi vistats i
drömmar som återspeglar dagar
det en låtsas inte spelar någon roll blir plötsligt mardrömmar
där drömmarna tar en oändlig vändning in i nuet

där gick vi utan att riktigt se varandra
nu ses vi aldrig igen




Fri vers (Fri form) av Grusintag
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-16 19:58



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Du skildrar ögonblicket.
där varje ekar sin egen röst
så jag tror människor i dag lever

Bra fångat ned som ord

Lars

2014-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Grusintag
Grusintag