Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här bland hycklare och blå bär

Hycklarna har bakat en blåbärspaj
De påstår för sina gäster att det är
de finaste av blåbär,
de finaste fina
Blåbären är så stolta över att höra att de är utvalda
de är så stolta över att få vara del av pajen
Och nu ska de kastas ut i världen
Alla blåbären förtalar kanten,
som att den är all ondska i världen
\"För guds heliga rätt
låt inte kanten smaka kant\"
Men stackars små blå bär som inte har förståt
att utan kant, ingen paj
utan blåbär, hallonpaj (kanske)
Endel kanske tycker om blåbär mer, men paj som paj

Och stackars små blå bär
tänk på vad hycklaren har sagt,
nu ska ni ut i världen!
men stackars små blåbär
Någon har ljugit för dem.
Utan vetskap om deras öde
väntar de på att komma ut i världen
ut på bordet
väntar de på att se allt de hört om
de vackra vyerna, de lärt att älska
man kan nästan se hur varje litet blå bär hoppar upp och ner
men världen får få av dem se,
de kommer slå sig ner i ett litet samhälle,
ett av miljoner.
Bland bakterier, organ och en diktator.
De kommer ta del av något större.
Vara stolt att var vad de är, universums stora män.
De stora tänkarna, som i princip kunde ha skapat sig själva

\"Jag önskar bland alla blåbär i pajer med kanter, att jag kan vara det där lilla bäret som, blodigt ligger kvar på fattet, som lilla syster inte äter upp, det som hunden inte fångar; det som rammlar ner i genom avlopet, ut i världen\"




Prosa (Novell) av Kristian Horn
Läst 300 gånger
Publicerad 2006-03-16 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristian Horn
Kristian Horn