Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt oss prata en stund

Låt oss prata en stund
eller varför inte fler,
dryfta livet och begreppen
öka värdet, göra mer!

Att få pladdra gör en nytta
knyter närmare de band,
vi gemensamt då ska bära
när vi gångar samma land.

Det är så mycket som är nytt,
allt det gamla har ju flytt.
Tagit plats i det som en gång var
och inte längre finns kvar.

Nya tider och begrepp
fyller väsendet till bredden,
stormen som bedarrat
skapar lugn och ro på redden.

Att då våga blicka ut
och se nya landamärer,
tyder väldigt tydligt på
att slut det är på alla besvärer.

Nu står vägen vid och klar
som den aldrig förut gjorde,
nu är lättare att se
vad som egentligt man då borde.




Bunden vers av H Mstedt
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-07 19:52



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
klokt och vist
och fin rytm i texten!
2014-02-15

    ej medlem längre
Fint diktat och rimmat med fint flyt i stroferna.
2014-02-08
  > Nästa text
< Föregående

H Mstedt