Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hör mig hav


Hör mig hav och helvetets vågor
rör dig lugnt och tyst
lyssna på skriken, döva de vrålar
plågade små liv.

Din musik lugnande låter
när vågorna träffar land
stenar och stränder tvättar
och på själar sätter band.

Hör mig nu vind och väder
låt mitt ljud bäras långt
min hälsning skall höras vida
mitt vrål skall skära sten.

Dömda, dånande djävlar
i innersta kärnan ligger
kedjade vid livets klippor
lågande giftet svider.

Jorden skakar och skälver
från rösternas höga stämmor
i gryningen går kedjorna sönder
galler och bojor bryts.

Hör mig hav och helvetets vågor
rör dig lugnt och tyst
låt inte skriken och djävlarnas plågor
röra vårt vackra liv.




Fri vers av Eyglo
Läst 635 gånger
Publicerad 2004-08-24 21:14



Bookmark and Share


    E.B.
Åh, jag gillar denna. Tack!
2004-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Eyglo
Eyglo