Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

han är en äldre herre

Han är en äldre herre som sitter på sin bänk
sitter där i tankar, känner sig outdate

världen i hans utsikt rör sig alltför snabbt
han blir yr i huvet utan kod till tid och språk

han är den äldre herren som suttit länge på sin bänk
han vill komma undan, känner längtan bort

på natten under himlen ser han stjärneblänk
han anar deras viskningar

och nu, ja, nu
klär han sig i vingar, stiger upp mot skyn
svävar lättad i en rymd

men det är tomt däruppe
tomt tyst och kallt
och långt därnere under honom
skimrar jorden grön och varm

han ångrar sig
vill vända tillbaka
stallar sina vingar
dalar
landar
kommer hem igen

dagar
skall han leva
sitta på sin bänk
le med utsikten
och bli ett med den




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-23 11:29



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
stillsam lycka!
2014-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP