Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag orkade inte göra poesi av detta.


Tillräckligt gammal

Jag är tillräckligt gammal för att ha kunnat uppleva vilka typer det är, som för storskaliga krig och vilka det är som låter förfärligheter drabba fullständigt oskyldiga människor.
I min vokabulär är de inget annat än svin.

Man kan säga, att jag i mitt liv från 1941 liksom är omringad av Hitler i den ena ändan och Putin i den andra.
Svin, fullständigt okänsliga för andras lidande.
Svin, endast intresserade av det egna storhetsvansinnet.

Vårtsvin.
Och vilken svinbeteckning vi skall ge en massa andra krigshetsande herrar, som varit verksamma i min livstid, det kan man fråga sig.

Men vi kan ju fråga det vietnamesiska folket.
Eller det i Irak.
Vad de tyckte.
När någon yttrade "God bless America!"




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-06-23 17:57



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ukraina


Jag hatar denna man
har han ingen skam

Att stöta sin blodiga dolk
i detta fredliga folk

Du blir avskydd i alla dina dar
precis som Hitler var

När du bidar din tid
dör du ej i frid

I historien finns du alltid kvar
som den tyrann du var

2024-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP