Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till alla som var där, 26-12-04


en plats i gräset


Berätta för mig om årstiden,
den som ännu inte finns.
Berätta om en plats i gräset
som vi ännu inte minns

där vi kan känna
att bladen växer mot våra händer
och glömma ljudet av
dränkta stränder

Berätta om en plats i gräset
där träden rätar sig efter solen
för att lyssna -

där jag inte vet annat än dina lår
där brun jord blandas
med brunt hår
berätta för mig om årstiden,
berätta så att jag förstår




Fri vers av Bror
Läst 1050 gånger
Publicerad 2006-04-02 02:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
tokmärker den här förstås
2008-02-13

  Tove Meyer VIP
lyssnar på new years day med u2 och blir alldeles tung och matt inuti av din text.
2006-06-06

  Marlene Anna Linnéa
den här var tung att läsa. den river upp gamla känslor, även om jag inte var där... men allt som händer i världen kan nå oss på olika sätt. tycker extra mycket om det sista stycket, den sista meningen.
2006-04-09

    popoffer
David, vad ska jag säga? dina dikter älskar jag mest att läsa, och jag tycker att det är en del av spänningen att de kommer så sällan. Jag förstår inte hur du kan skriva så vackert.. och dina dikter går rakt in i mitt hjärta.

"där vi kan känna
att bladen växer mot våra händer
och glömma ljudet av
dränkta stränder"

strålande, jag skulle inte kunnat förmedla det bättre själv. tack bror!
2006-04-03

    n.
vad jag längtat efter en bror-dikt.

intet nytt under solen: du är fucking fabulous
2006-04-02

  Smultris
Detta var otroligt smärtsamt, vackert och vemodigt att läsa. Dikten är magisk och innebörden stark. Du har lyckats att skapa skönhet i något så skrämmande.
2006-04-02

  Daniel_78 VIP
Jag skulle gjort lite anorlunda radbrytningar,
vad tror du om dem

....
där vi kan känna
att bladen växer mot våra händer
och glömma ljudet
av dränkta stränder

Berätta om en plats i gräset
där träden rätar sig
efter solen
för att lyssna

där jag inte vet annat
än dina lår
där brun jord blandas
med brunt hår

berätta för mig om årstiden,
berätta så att jag förstår


I övrigt vackert och bra rimmat.
2006-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Bror