Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaffefläck på samhällets smutsiga vitskjorta

För tillfället känner jag mig som ingen
Ett nummer utraderat ur databanken
Arbetslös misär där inte dag eller natt existerar
Endast ett grått töcken
Det enda som förtäljer mig om att jag fortfarande finns
Är enstaka sociala kontakter, hunger och sömn
Går och myser vid tanken om kärlek
Men jag har inga pengar, ingen frihet för det
Går och myser vid tanken om döden
Billigt, förhållandevis snabbt och befrielse från känslan av att vara en börda
Jag är förvisso inte en parasit på det Svenska antikollektivet ännu
Inte någon ersättning alls för min avsaknad utav ockupation
Att bo hemma vid 19 års ålder är förnedring, tack och lov för friheten




Fri vers (Fri form) av Exuberance
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-26 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Exuberance
Exuberance