Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
framkallar minnen


Grymt gott


Jag hör grisarna på långt håll

grymta och glufsa

när de äter av snön,

men när jag kommer nära

avbryter de sig

för ett ögonblick

och kollar in mig lite nyfiket.


Sen återgår de till

att njutningsfullt

ta sina stora snötuggor

och då kommer jag ihåg

hur gott snön smakade

när jag var liten,

kanske för att det var

förbjuden frukt.


Mamma hade mycket strängt

förbjudit mig att äta snö

för om jag gjorde det

så kunde jag bli sjuk.


Men det var inget

som bekymrade mig

så allt som oftast

tog jag mig en tugga av snön

i smyg.


Många grisar har det svårt,

men skönt att ändå några

får vara utomhus

och mumsa på snön

om de blir sugna på det.

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-03 10:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2015-03-03

  Monika A Mirsch VIP
Lyckliga grisar som saknar den uppfostrande mamman och lyckliga dig som äger skaldandets gåva!
2015-02-12

    Dan Myrbeck
Glömde berömma rubriken....




....Så det gör jag nu!
2015-02-04

  Chawa VIP
Lyckliga grisar som får vara ute och dessutom äta snö! Texten framkallar verkligen barndomsminnen! Här har du en till som var snöätare som barn, men hon såg till att den var helt vit och orörd. Att det fanns luftföroreningar i den bländvita snön begrep hon dock inte.
2015-02-04

  Lars Hedlin
Gillar denna mycket :)
2015-02-04

  anits VIP
Härligt när djur får vara ute och inte instängda året om.
2015-02-03

  Bo Himmelsbåge
Livet är grymt, sa grisen
särskilt när vi får käka snö
Släpp grisarna loss, det blir vår
o vi slipper vänta på tö!

En rolig text om vår närmaste släkting, grisen, som numera jobbar i snösvängen!
2015-02-03

    Dan Myrbeck
Trevlig text med, för mig,
nya fakta!
2015-02-03

  ResenärGenomLivet
Ja, säg den som inte har smakat på snön någon gång...:-))

2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP