Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansen kring världens navel

Ett lusthus bygger du
Av lust och kropp
Dina bara fötters tramp
Jasmine -

Luften
Lyfter
Glider
In och ut

Alla dansar
Andas under
Och förvandling!

Kol streckar era leende ögon
Inga slöjor döljer
Men förhöjer
Era skuldrors pulserande

Först var ni osäkra
Alls inte sköna var ni, sa ni
Men nu känner ni er mer bekväma
Och ni vet att ni är grymt bra
Ni har tagit er tid med vad som krävts
Det är många muskler ni lärt känna
Och isolationstekniken var svår – men allt går ju
Eller hur – det går att bygga ett lusthus med en åldrande kvinnokropp!

Släpp efter för stundens glädje
Spänn av i käken och cirkulera bäckenet
Musiken introducerar och ni följer med era magar i ett böljande
Era armar ormar
Det gör inte så mycket om ni gör fel, men ge er rätt
På tusen och en olika sätt – !

Med känsla för ton och fin balans slutförs denna sköna dans
Lyssna en stund till trumman, den som accentuerar höfternas ned
Och följ lutan i den lyriska frasen upp – kom igen
Ett par snurrar runt, runt
Och som avslut - en elegant pose!







Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-21 18:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt skriftat! Tycker om!
2015-03-22

  Schackpoeten VIP
Ser en bild av bara fötters tramp framför mig :-)
2015-03-21

  lila fjäderblomman VIP
Magdans...Yeah!
2015-03-21

    Lena Söderkvist VIP
Rena instruktionsbladet. Inte fel alls. Brukar själv försöka med magdans till all möjlig sorts musik. Inte för att jag kan, utan för att det är roligt. Hej-hopp!
2015-03-21

  M M Mannheim VIP
Mycket text med ord som dansar rytmiskt i en följd.
2015-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP