Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Märg



Livet är inte som en bok med råd
När mig fattas märg av mod
När i min saknad fattas must

Livet är inte en simpel åsikt, ett domslut, ett brustet hjärta
Livet är en spindel som spinner med tom mage
Livet är ett skört och starkt nät

Slår jag för att göra mig fri?
Nej, jag slumrar, för det är mörkt nu
Jag tycker om mörkret
Som tillåter mig dia min grönaste kulle
I min smärtas våg
Denna kulle ger mig hopp

Livet är exakt i sin struktur –
Liv slår ut livlöshet
Tro slår upp botten på slumpen
När slumpen har tömt sig på konster!

Mitt liv hänger på en tråd
Jag leker att jag lever
Det är en kär lek

Jag tänker på vårt liv med kärlek
Vi hänger i samma nät
Allt är kärlek




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-04-07 00:27



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint målar du fram livet... Jag läser och nickar.
2015-04-08

  Chawa VIP
"Livet är... en kär lek... är kärlek...
Vi hänger i samma nät" - Vackert!

En tänkvärd dikt att stilla begrunda!
2015-04-08

  Anne G
Sant
2015-04-08

    MichaellQ
Kärleken! Och tänkbara ord :)
2015-04-07

  Lars Hedlin
Tänkvärda ord
2015-04-07

  M M Mannheim VIP
Vet inte om du tar det som en komplimang men jag får associationer till ett manus till en Ingemar Bergman film.
Bra skaldat med en utryckt struktur i orden.
2015-04-07

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att tänka på här!
Fastnade speciellt för
"Vi hänger i samma nät"
2015-04-07

  ULJO
En synnerligen välskriven text med kloka fraseringar.
2015-04-07

  S.A.I. Steve Lando VIP
tänkvärd välsvarvad sanning
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP