Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto idag


Ändå


Jag tänkte sätta mig på bänken
men det var redan upptaget
av höstlöven som låg där,
de som hade hittat en respit
innan en vindpust skulle förpassa dem
ner på marken
där de sedan måste hålla till
bland alla andra
före förmultningen.


Men solen har ändå sin gång
och förgyller så gärna vår väntan.

 

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-10-25 15:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Skön och positiv känsla i orden...gillar den förgyllda väntan mycket...:-)
2015-10-31

  Anya VIP
Tycker om texten, särskilt de två första raderna. De gör en nyfiken och vill att man läser mer. Härligt med sol i slutet av oktober....tänk snart är det november. Oj vad fort det går.
2015-10-28

  Hanna Mari Wallin
Vacker höstdikt som ger utrymme fö fler tolkningsätt


Applåder
2015-10-28

    Birgersdotter VIP
Fin liten dikt som man kan tolka på många sätt ..fin
2015-10-27

  Lars Hedlin
Tankar som far i och runt om närvaron för stunden :)
2015-10-27

  Siggesdotter
En fin liten dikt med flera bottnar. Applåd!
2015-10-27

    Dan Myrbeck
Fin skildring.
2015-10-26

  Linda CH VIP
Lågmält om hösten med en filosofisk tanke bakom. Superfint!
2015-10-26

  Chawa VIP
Ja, en dag ska vi alla få komma hem. Så tolkar jag denna fina ömsinta dikt. Tänk så stor insikt höstlöv kan förmedla utan ord.
"Men solen har ändå sin gång och förgyller så gärna vår väntan..."– Fina mjuka strofer att fångas av, så trösterikt och kärleksfullt uttryckt! Tack för kärnfull text med vidunderligt innehåll!
2015-10-26

  Bibbi VIP
Bedårande fint formulerat...
2015-10-26

  anits VIP
En underbar höstdikt!
2015-10-25

  ULJO
Underbart texknar du höstens skeenden
2015-10-25

  Bo Himmelsbåge
Fin bild, ackompanjerar Din gripande dikt...!

Din dikt för tankarna till Samuel Beckets pjäs " I väntan på Godot"
där två luffare smågrälar om Livets väsentligheter i väntan på Godot,
(döden)...
Här är det löven som får symbolisera vår väntan på... vadå... kanske Godot... förmultningen...
men alla vet att av löv blir det den finaste blomjord... där de vackraste blommor kan gro... Livscykeln belyses o drivs vidare av den Eviga
solen ( även stjärnor dör o återuppstår i Evighet!)
Mycket fint poetat!


2015-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om hösten!
Väl vald bild.
2015-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP