Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag red i land

Jag stod vid dörren
i tvekan
om jag skulle gå till lekplatsen
eller gå in -
då döden kastade sin skugga över mitt ansikte
och grep om mitt hjärta
så att det svartnade.

Jag var klädd i bruna sandaler och vita sockor
och den blå klänningen som mamma stickat
till min 5-årsdag
när hjärtat nästan stannade
men
så längtansfullt och så begärande
ropade jag på hjälp
att du, min själ
sände ut en våg av ljus
och jag red
i land.

Jag såg att döden är ett hål
ett saknat andetag
en reva i världsträdet
och solen nickade och log
ja, död är sorg
och förtvivlan
men livet är en utsträckt möjlighet
i evighet!








Fri vers (Modernistisk dikt) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-12-06 16:30



Bookmark and Share


  Henning Hson
Tummen upp!
2016-01-13

  lila fjäderblomman VIP
Stark och gripande...
2015-12-12

  Linda CH VIP
Gripande!
2015-12-12

  Chawa VIP
"jag red i land..." så vackert uttryckt för att välja livet... Tack för berörande text med lyckligt slut!
2015-12-07

    Dan Myrbeck
Berörande om liv & död!
2015-12-07

  Respons VIP
En obehaglig upplevelse, minst sagt!
2015-12-07

  Lars Hedlin
Oerhört stark denna!
2015-12-07

  Ljusletaren VIP
Denna text bara griper tag i mig och ruskar om på ett bra sätt. Vad säger man? Utan ord men förbaskat bra ordat av dig/ kram
2015-12-07

  Hanna Mari Wallin
ser den lilla flickan framför mig
gripande meningar som ändå förmedlar verkligt hopp.
2015-12-07

  ULJO
Du använder dig av formuleringar som gör läsaren berörd. Gillas verkligen
2015-12-06

  Anya VIP
Tänker att den 5-åriga flickan är med om något otäckt men klarar sig i sista sekunden. Vackert och poetiskt skrivet.
2015-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här

ex
"min själ sände ut en våg av ljus
och jag red i land"

2015-12-06

    ej medlem längre
Dina ord förmedlar styrka och hopp. Mycket vackert formulerat.
2015-12-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Stor förtröstan till både liv och död tecknar dina ord i hopp.
2015-12-06

  Rise Little One
Kraftfulla ord om olika faser i livet!
2015-12-06

  kerstin skriver VIP
så rik på förtröstan <3
2015-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP