Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dan Larsson klarinett, Magnus Grönlund gitarr, Jakob Högström baryton


Winterreise


Jag vandrar sakta
i januarikvällen
till folkets hus
för att lyssna på
en konsert av Schubert


I en rondell
lyser fortfarande
en ljusgran
och flera ljusbollar
som ännu inte är släckta


Jag har en kvarvarande
dubbelbottnad känsla
från den gångna julen
när jag går in i salongen


Där får jag lyssna till
tonsatta dikter
av Wilhelm Müller
i Schuberts avskedssånger
mjukt och känsligt tolkade


När jag lite senare
vandrar hemåt igen
och möter gumman tö
så har jag på känn
att kung vinter
håller på att släppa taget
 

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 548 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-01-25 15:50



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skrivet om en fin konsert, och längtan till våren, när det börjat töa!
2016-02-01

  Bo Himmelsbåge
Jaa... julstämningen har klingat ut o gumman tö har ätit upp all snö... (i Skåne) o ljuset ökar så sakta...
även det andliga o kulturella ljuset ökar... man får en känsla av ett paradigmskifte på flera plan... detta känns hoppfullt!
Fint o känsligt tolkad Winterreise!
2016-01-29

  ResenärGenomLivet
Fint skrivet...det sägs att om man deltar i kulturella sammanhang lite oftare så lever man längre...
2016-01-26

  Anya VIP
Vilken fin vardagsnära text med inre och yttre iakttagelser. Här är det också tö. Jaa det finns lite bortglömda julgranar här och där.
2016-01-26

  Monika A Mirsch VIP
Din dikt griper tag i mig och får mig att undra - hur mycket tö fick Schubert uppleva, hur mycket kung vinter. Folkvandringen idag skänker kvinna och man från syd vit snö och nya toner. Du fick min fantasi att skena.
2016-01-26

  ULJO
Längtan till våren blir ännu större nu
2016-01-25

    Birgersdotter VIP
Vacker spröd dikt
2016-01-25

  Chawa VIP
Det är något förlösande vackert som inombords blommar upp där på vandringen i den milda vinterkvällen. Avskedssånger - och denna gång är är det kung vinters mjuknande grepp... Tack o lov för mötet om gumman tö och för musiken som är vägen till orden minsann!
2016-01-25

  Marita Ohlquist VIP
Musik har har en förmåga att påverka tankar och känslor!
2016-01-25

    Dan Myrbeck
Visst väntar vi vår vår!
2016-01-25

    ej medlem längre
Vackert att lyssna på klassisk musik. Det är så rofyllt.

2016-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP