Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett rum på nitton kvadrat

Vita väggar, ett fönster mot en parkering
Gråspräckligt kallt plastgolv
Tre trappor upp
Ett skrivbord med en kaffemaskin
Ett litet vitt kylskåp jag inte får ha
En bokhylla i teak, mitt skafferi
En lagom stor säng och en fåtölj
Ett soffbord i teak, en skrivbordsstol, en gitarr
Och en golvlampa.
En tavla jag ärvt
En flicka med röd klänning
Inramad enkelt och stilrent.
Mjuka väggar med paneler
En hall och en toalett med dusch.
Primitivt och enkelt,
Delat kök.
Jag har ett rum i en stad
Full av studenter
Bostadsbristen bekymrar mig inte längre
Det är kallt, jag saknar en hiss
Men här är jag
Ändå längtar jag efter något eget
Illusionen av att detta är ett hem
Är sedan länge död.
Jag är medveten om hur tillfälligt det är
Kommer inte bo kvar i denna stad om tre år
Det är nuet, något för stunden.
Som det mesta
- I livet som student.




Övriga genrer av Jupiter
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-12 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jupiter