Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dröm har väl alla??nej fallet är inte så..många av oss går \"mållösa\"..jag tycker synd om dessa individer...mitt mål är starkt..men svårt att nå...


SOM EN STJÄRNA!


En individ som alla andra,
må jag inte sluta som.
en individ som alla andra,
är inte mitt mål.

Mitt mål är högt,
bortom oändlighetens ögonkast.
så högt att ni må kröka era huvuden,
för att få en skymt av mig.

Mitt mål är att tangera en stjärna,
stryka med min hand över dess fullkomlighet,
klappa den och ta den till mitt hjärta,
och sedan bli ett med den.

som en stjärna över alla mål-lösa individer,
över alla nöjda ica-jobbare.
över alla fumliga resenärer i deras förvirring av okunnighet.

som en stjärna över berömda milstolpar,
över statusbringande smeknamn,
över drog-lyckosökande föredetta idoler.

som en stjärna ska jag lysa,
lysa över alla unga drömmar,
över alla borttappade själar i denna grymma värld.

som en stjärna hittar du mig,
som en stjärna lämnar du mig,
som en stjärna kommer jag alltid att vara.




Fri vers av Snörosen
Läst 311 gånger
Publicerad 2004-09-23 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Snörosen
Snörosen