Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är min teater

Du är scenen med alla skådespelare
Du är allt bakom kulissen
Dina ögon är ridån
som sagta faller när teatern somnar

På alla scener i värden
I alla små mörka källar rum
finns det inte en skådespelare
så vacker som du
någon som strålar som du

I hela världen
I alla hål med
en strimma ljus
som kan lysa på ett
papper och en penna
finns det ingen författar
så god och moralsk som du

Du är Ingrid Bergman
som tar alla med storm
Som får tårar att fall
Du läser från ett manus
som lär mig min moral
så att alla förstår
Ett manus av dina tankar

Och jag är publiken som
skrattar och ler
gråter och ryser
av allt du gör
Jag är publiken
som kommer varje kväll
inte för att spändera en natt
inte för att slösa bort min tid
bara för att vara dig nära
känna din visdom, din värme

Och du är lojal; alltid öppen
Alltid där när min själ faller
Du är lojal så att jag kan le
så att jag inte drunknar

Du är mitt livs teater




Fri vers av Kristian Horn
Läst 481 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-05-15 20:55



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
Jag har saknat dina ord Kristian
men när du väl skriver
så skriver du så jag får dra
åt mig andan när jag läser
Har läst den här ett par ggr nu
och den blir bara mer och mer
läsvärd. Så kärleksfull
Vackert!
2006-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Horn
Kristian Horn