Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en höstdikt (d verkar ju populärt...)


påtagligt



Esplanad och stadspark
löv på kalnande gren
kvällsljus ifrån lykta
gatulampor.

Hjulspår i småstensgruset
Sanden
pölar av smuts.

Ren klarhet i luften
stjärnhimmel ovan moln
en måne på trekvart.

Cyklist på gatan
rökaren på en balkong.

Skuggad grönska gulnar
faller till marken
faller på plats.

Man med hund
koppel som blänker till
bilar på avstånd
tickande grön gubbe.
Stillastående stadsbuss.

Kylig luft
varm andedräkt och ylle
upplysta fönster
ljus som utplacerat guld.

Parkbänkarna tomma
nattöppen kiosk
kurr i magen
igelkott i lövhögen.

Stämningsfull musik ifrån fönster
hus med flera våningar
mörka fasader.

Låsta portar
septembernatt utanför
gör intrång.







Fri vers av liza
Läst 488 gånger
Publicerad 2004-09-26 14:01



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Snyggt jobbat lite annorlunda höstdikt
fastnade för det här med
skuggad grönska gulnar ...
Vänliga hösthälsningar \ Ola
2004-09-26
  > Nästa text
< Föregående

liza