Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

horisontalläge



Rusigt skelögda blickar vi mot horisonten
som bildas av en utdragen byrålådas raka skugga.
Framför oss finns sängkant och fotände, innan kortväggen begränsar vår utsikt.

Det drar ifrån fönstret och vi drar täcket hårdare kring oss.
Helt tysta sitter vi upp med varsin kudde bakom ryggen.
Du har fortfarande lite vin kvar i glaset och jag är redan för dragen för att inte dricka upp det.

Rusigt skelögda fortsätter vi att blicka ut mot horisonten.
En lock av mitt hår som du tvinnat och placerat bakom mitt öra sliter sig och kittlar min kind.

Genom de tunna sovrumsväggarna hör vi grannens väggklocka slå fyra slag.
Stillheten rubbas en aning och ditt rödmosiga ansikte vänder sig mot mitt i ett fniss.
Vi ler tillsammans åt att natten är så ung. Städar sen undan vinglas och flaskor, släcker lampan.

Med den utdragna byrålådan fortfarande öppen.




Fri vers av liza
Läst 523 gånger
Publicerad 2004-10-08 20:21



Bookmark and Share


  arie
var också en underbar och analog titel...personerna, horisonten och byrålådan.
2004-10-08

  arie
en närvaro i texten jag tycker om...och bilden målas fram ganska så stiliserat och nästintill "filmiskt" (tycker om sådana här scener). Rummet är väldigt närvarande i dikten likså Jaget och Duet. Händer inte så mkt, och det gillar jag, och jag tycker mkt om den närvarande horisonten. Att slutat dikten med att byrålådan fortfarande är utdraget...var för mig ett suveränt slut...byrånlådan likväl som dikten lämnas öppen / tack!
2004-10-08
  > Nästa text
< Föregående

liza