Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett sargat samvete

 

Jag bär på ett sargat samvete

rent symboliskt där på min rygg

från ett ganska tvivelaktigt leverne

där ingen någonsin var trygg

 

Där borta på livets egen baksida

har jag nu lärt av mina fel

det är tunga lärdomar att bära

men de gör mig ändå mera hel

 

Så när nu mitt inre fylls av ord

som nu ger mig en sorts harmoni

med små enkla fraser ur mitt liv

som får mig att försöka skapa poesi

 

Men här finns dock ingen stolthet

för mitt eget liv det bestod av lek

där fanns ingen bruksanvisning till livet

nej för det mesta handlade om svek 

 

Men jag har ett inre fyllt av minnen

och det måste ju alla med sig bära

för en ny historia om mitt eget liv

rymmer även de jag kallar mina kära

 

Så jag har några enkla råd på vägen

till dem av alla er som gitter höra

det är att starkast är alltid kärleken

ja den kan verkligen konsten att beröra

 

Ja jag fortsätter bära mitt liv på ryggen

för ett litet hopp är allt som jag begär

och lite ny kunskap väger inget

just i denna stund när jag går här

 

Med enkel stolthet i de orden

till allt och alla som jag hållit kärt

ja för det är verkligen kärleken till livet

som nu blir ett svar på det jag lärt

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-04 12:58



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tänkvärt, och modigt.
2020-05-18

  bibbi ahrnstedt
Tack vackert diktat, gillar din rad:"ja för det är verkligen kärleken till livet, "
ja det vi lär oss här är utveckling av själen

2020-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra att du sätter ord på det som hänt i ditt liv och förändringar som du genomgått. Ryggsäckens tyngd minskar något.
2020-05-04

  Öknens Ros VIP
Av livets lärdomar lär vi: Kärleken är störst.
2020-05-04
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP