Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett så kallat ordbajseri kåseri!


Det är helt okej... att vara okej!

Jag är ju definitivt inte bäst och troligen kan det väl kanske vara allra bäst just så! Jag skulle däremot säga att jag är ganska okej och detta kan ju faktiskt vara helt okej, om det nu kan ses som att det är okej, att vara okej? Att vara okej kan ju även vara okej, om man tycker att det är okej att någon bara är... ganska så okej. Okej kan ju också betyda bra och då följaktligen en benämning på olika grader, av hur bra något/någon är!


För själva uttrycket okej har faktiskt använts sedan slutet på 1830-talet! Vilket gör att okej kan ses som ett mycket etablerad synonym, för ordet bra! Man kan genom genom att lägga till olika adverb före okej, även förstärka eller förminska betydelsen av okej!


Så att vara okej kan ju således värderas på olika sätt, allt från okej, ganska okej, helt okej, riktigt okej, mycket okej och synnerligen okej eller det extrema, som då är extremt okej! Men så bra som till bäst, når man ändå inte ens om adverbet extremt, används före okej, om nu okej i detta sammanhang står som adjektiv! Okej?


Skulle man eventuellt ses som allra bäst i någons ögon, så innebär ju inte detta med automatik att man är bäst i någon annans ögon. Så det bästa är nog troligen att man är ganska okej, i de ögon som tycker att det faktiskt är helt okej, att vara ganska okej!


Att vara okej känns helt enkelt lite mer normalt, om man säger så! Att vara bäst är en mer individuell och en begränsad subjektiv bedömning! Gör man dessutom den bedömningen av/om sig själv, skulle jag nog säga att det inte är helt okej! Okej?


Men det kan ju hända att många säkert vill hävda att de även är bäst på att även vara okej? Det kan ju vara okej, om att vara bäst är synonymt med helt okej, även för den som själv tycker hen är bäst på att vara okej. Det krävs så att säga en mer objektiv bedömning av sig själv och att man då använder helt okej, som synonymt med... att vara bäst!


Så det är verkligen okej att vara okej och de allra flesta av oss, är ju troligen helt okej! Det borde i varje fall vara okej för alla, att få uppfattas och känna att man är helt okej!


Så jag tycker att vi står upp för rätten att få vara okej! De som verkligen inte är okej, är oftast de som själva anser sig bättre och mer okej än andra! Egoism är med andra ord, utomordentligt sällan, okej! 


Det är möjligtvis okej att man ser sig själv som jättebra, om man i ett sådant sammanhang skulle anses vara extremt okej, av ett stort antal andra människor... som alla i sin tur är helt okej... eller kanske till och med riktigt bra! Okej?


 


Copyright © AndLou




Övriga genrer (Kåseri) av AndLou VIP
Läst 16 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-19 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP