Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sommaridyll

 

Se nu hur solen väcker vågorna
när vi ser hur natten går till ro
och stjärnorna som slocknar
där runt Karlavagnens bro

Nu så stilla vaknar morgonen
med vacker fågelsång från näset
vi tar en stilla morgonpromenad
när ännu daggen känns i gräset

Ja se när en grynings blå nyans
det är en skönhet som berör
hör det kluckar under bryggan
där invid alla fiskebåtars för

Känn hur solen börjar värma
där i både hav och vattendrag
och den vind som driver daggen
känns fast den är ännu ganska svag

Nu vår gryning bär på möten
och vi ser brunbrända små ben
och en humla och en fjäril
som rumlar runt i solens sken

Ja för när solen speglar livet
har den en lugnande förmåga
nu när den välkomnar var morgon
och hur den tänder livets låga

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-05-08 20:05



Bookmark and Share


  ULJO
Den här gillar jag.
Fint skaldat om solens och värmens intrång, vågornas kluckande mot bryggan.
2020-05-11

  Feliaxel VIP
Känner sommarens intåg i dina rader
2020-05-11

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Det finns en skön försommarkänsla i Din fina dikt. Kan förnimma doften från växtlighet och hav.
2020-05-10

  bibbi ahrnstedt
Tack, fint rimmat och man får en härlig närvaro
2020-05-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP