Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan

I väntan sitter jag här

i mitt rum

på min säng

med ryggen mot väggen.

 

I väntan slår klockan på väggen

tre.

Brevid sängen ligger boken jag läst ut

under ligger strumporna från igår.

 

I väntan ser jag gatlycktans svaga ljus

den har varit trasig länge.

På stolpen sitter en grå duva.

 

I väntan hör jag mina egna andetag

hur katten spinner i mitt knä.

Fläckten slutar plötsligt gå.

 

I väntan är allting lugnt

I väntan känns det inte lika tungt.

 

Jag gjorde

jag drömde?

Jag borde!

 

"I väntan på vadå?"

sjunger Timbuktu

väckarklockan med radio går på.




Fri vers av Dandelion
Läst 228 gånger
Publicerad 2006-07-29 17:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dandelion