Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag hittade en konstnär efter att jag skrev texten, Yuliya litvinova https://litvinova.artstation.com/


Sång med några ackord

Ett medel fyllt med sånger
I ett rum med brist på mod
En trave med kartonger
På en sol där bordet stod
En kista från dramaten
fylld med skämt ingen förstod
Vågrätt ekar skratt som skrapar mark med sina skor

Ett vinkelljus från ovan bländar folk en liten stund
Som ett pillertrick för klådan
Lever loppan ur en hund
Alla verkar tro sig veta nått
Dom aldrig talar om
Viljan vill som kräkas
Innan den kan somna om

Den sover i en trappingång
Där stegen tagit slut
Dagen har knappt vaknat
När små änglar snubblar ut

Blickar slår mot ryggen
Ilsket frågande om om allt
Det är hårda krav på drömmar
Bland miljonprojekt och asfalt

Så grina har de aldrig haft nått för
Tänk vad skrik kan slösa luft när ingen hör

Hon som bjöd på stöldvin
Bär på ärr i allt som syns
Toppen på ett isberg
där knappt kylan längre ryms

Han som bar på himlen
Under rappen från en rem
Följer hennes steg i skor
Från två olika hem

Ja, dom klottrar "fattig" med en sprayflaska i guld
Obrytt överens att stjäla mat inte är stöld
Dom gör som dom vill sa nån
Som alltid varit tyst
Köpt till någon position
I hus som nyss har byggts
En radiobil kör extravarv
på utifall dom stör
Hon vinglar lite grann
och man vet aldrig vad han gör

För grina har dom aldrig haft nått för
Små skrik som slösar luft när ingen hör

Under isen porlar bäcken friskt
Där livet lever än
Men trampa där
då drunknar du
Så gå inte på den

För lite pengar fäller alla lyckliga en tår
Den sväljer hon och spottar på ett liv hon aldrig får
och upprättelse för honnom är en kista full med skämt
Den stinker blodig sanning och han släpar på den jämt

Men medlet fyllt med sånger talar fyra vackra språk
Hör allt som straffar meningen med livet blixtra bråk
Ingen billig kärlek här som viskar i ditt öra
Lögn kan inte stjäla det
som ondska vill förstöra

Nej, ingen sparar syre som dom gör
För gråta har dom aldrig haft nått för






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Foohexa
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-20 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Foohexa
Foohexa