Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varelse

Mitten av allt
över den vilsamma rytmen
bröstvågor blundar tyst
förankrar värmen i korgen

Buren

Så långt den färdats
Så mycket som känns

Endå känns läpparna tomma
suset och pulsen skyddas av tanken
Klättrar liksom bakom rymden

TAKET

Det är rest för länge sedan
har svalt en vind och minns grenar
där små liv både tynat och fötts
det vandrar lite osorterat i fogarna
Med ordningen är det inte så noga
Det växer, krymper och andas
lever om som det vill
på djupa rötter är det sagt

kramar stora stenar
tid bygger på mycket liv
mycket sagt och skapat

stjärnor samlar sig till små moln
damm blir till reflekterande jättar
ångor till färger
mellan krafter
som smiter mellan springorna
ett allt
en varelse
av smaker
längtan
ljud
mönster
som inget annat än vill





Fri vers (Modernistisk dikt) av Foohexa
Läst 16 gånger
Publicerad 2024-03-25 02:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Foohexa
Foohexa