Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stubben i skogen

jag började gå baklänges genom skogen
på min högra sida ser jag en stubbe
med en yxa islagen
när jag börjar undra om jag ser yxan spegelvänt
dyker plötsligt kvinnan från twin peaks fram
med sitt vedträ i famnen
hon säger att hon inte förstår
varför stubben inte börjat ruttna
varför yxan inte börjat rosta
varför de har blivit starkare tillsammans
en gång bittra fiender
som nu kämpat för förlåtelse
hon lägger sitt vedträ på stubben
som en sista pusselbit




Fri vers av Mathias Wallin
Läst 83 gånger
Publicerad 2023-08-28 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mathias Wallin
Mathias Wallin