Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


jag vet inte riktigt om det heter intarsia och jag vet inte hur man gör så den är inte färdig än


en sång med små bokstäver i

i spåkulan ser jag en osynlig boja
ett omöjligt lås och en kedja
länkar som härdas i lång paranoia
en slägga, en slav och en smedja
en stad utan himmel
en mur och ett slott
en vacklande dymmel i död har jag spått

gong utan klang eller hopp
gong utan klang eller hopp

i drömen så hör jag en katt som kan tala
till klockslag som hjärtat har stannat
en stigande sång från en störtande svala
där singlar och flyr om vartannat
jag hör en vansinnig pojk som precis lärt sig spela
på trådar som spindlar har spunnit
buren av hovslag mot sten från en häst
lika rappt som en häst nånsin sprungit
takten till nätternas skald har jag drömt
fast sången, musiken och orden jag glömt

allt de katta i natt gått å gömt
allt de katta i natt gått å gömt

i människan känner jag allt väl igen
de vakna och de som tycks sova
små pojkar som flickor
kvinnor och män
även gubbe och tant kan jag lova
åh djupt ner i backe och jord ligger dom
som aldrig ska vakna och få somna om

även dom har jag alltid känt
även dom har jag alltid känt



ro du, ro du
ro och finn en klippa
ro du, ro
allt är gjort förut

ro du, ro du
ro och finn en klippa
ro nu, ro
mig har du sett förut

ro du, ro nu
ro och finn en klippa
ro nu ro
allt är gjort förut

ro nu, ro
mig har du träfft förut
mig har du träfft förut


:)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Foohexa
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-13 04:15



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Luktar väldigt gott !
2023-12-29

  Recycled Redhead 3.0 VIP
Texten sjunger sig själv i mitt huvud.

"/I spåkulan ser jag en osynlig boja./
../Länkar som härdats i lång paranoia/."
Shit vad BRA! ??
2023-10-14

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Den här skulle man vilja höra sjungas. Väldigt medryckande text som flyter.
2023-10-14

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt skaldat!
2023-10-13

  Foohexa
:)
2023-10-13

  Emanuel Sigridsson VIP
Enkelt uttryckt: Det här är underbart bra.
2023-10-13

  Alexander Gustafsson VIP
Perfekt fredag morgon melodi.
Får lite samma vibbar här som för denna
https://genius.com/The-doors-whiskey-and-mystics-and-men-annotated

2023-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Foohexa
Foohexa