Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytt år

Första dagen på nya året
slutar med att jag brutit
samtliga av mina små
högst realistiska löften
-
Andra dagen börjar
med att inte orka
mina goda rutiner
-
Noll koncentration
Förvirringen är total
-
När jag går och letar upp
en sak min man inte hittar
glömmer jag bort
att jag höll på att diska
-
Jag backar mina löften;
bara att jag märker av
vad jag gör
räcker
-
bara att jag upptäcker
när jag pratar med mat i mun
eller proppar mig övermätt
räcker
-
det räcker med att jag känner
vad jag vill
om jag inte får det
är en helt annan sak
-
jag kommer till korta ibland
att lägga märke till det
räcker långt
-
jag kan skratta åt mig själv
och genast känna mig bättre
-
men om jag avger som ett nyårslöfte
att odla min humor
kanske försvinner den då
liksom lyckan gör
när man försöker hålla den kvar?




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-01-02 13:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
En tänkvärd text om dessa nyårslöftens existens. En text som känns ärlig och därför gillar jag den extra mycket. Tack!
2024-01-03

  Marita Ohlquist VIP
Djupa funderingar på det nya året.
Vi får möta åldrandet och dagarna som är och känna glädje och tacksamhet över att ha kvar förmågan formulera tankarna i ord.
Det gjorde du bra.

2024-01-03

    Lena Söderkvist VIP
Man skall i varje fall inte sätta för stor press på sig. Lika illa är det att sätta för stor press på andra. Vi har alla våra bättre och sämre stunder. Människor som aldrig visar sig vankelmodiga är få och tråkiga.
2024-01-02

  Kungskobran VIP
Nyårslöften vadå?
man kan väl lova ändå
2024-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP