Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag lever med ME/cfs. Texten handlar om en av aspekterna med att leva med denna diagnos


Ishalka

det försvinner så lätt
glider undan
bara upphör
en del måste väljas bort
- det är okej
mycket annat förändras
i hjärnan
med viljan
som internaliserad hjärntvätt

nej
stoppa mej hellre i fängelse
lämna mej på en öde ö
isolera mej från människor
det får mej inte att dö

men det tysta
outsagda
omärkliga
oundvikliga förminskandet
av mej själv
av mitt liv
av min död
som sker utan motstånd
är outhärdligt
helt outhärdligt
inte uthärdligt

så sänd mej ut i rymden
sänk mej djupt i sjön
men
låt mej behålla viljan
och lusten att leka i snön




Fri vers (Fri form) av Thoorbiern
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-01-29 10:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag HATAR snön!
Vintern är - liksom julen - en förbannelse.
Ishalkan är vidrig.

2024-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Thoorbiern
Thoorbiern