Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÖNDAG

 

Söndagen var fordom först
utav veckans dagar
och i andligheten störst
enligt kyrkans lagar.
Nu, när ingen tror på Krist,
har ju söndan kommit sist.
Inte många klagar.

Söndagen är "solens dag",
ekar epigonen.
Solen tänds till ens behag,
men den tas  ifrån en.
Ljusa söndagsmorgonen
byter fort till aftonen,
mörkret och till månen.

Söndagarna av i dag
är ej vad de varit.
Det är inte heller jag.
Det är lika marigt.
Att det upplevs lite trist,
att en vilodag man mist,
är vad jag erfarit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 25 gånger
Publicerad 2024-04-20 17:16



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Framtiden är inte vad den varit (Baudelaire)
2024-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP