Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

baobaträdet sjunger 3



en kvinna i en rullstol ler
ingen frågar varför
hon har alltid samma ansikte
på äldreboendet finns en katt
katten smyger på mjuka tassar stannar framför kvinnan och ser på henne och trampar vidare
kvinnan ser ett baobaträd som dansar
ingen annan ser det

jag vaknar i en trädgård med dadlar druvor och citroner
trädgården liknar en målning av paradiset
på vägen utanför knuten vandrar konfirmander mot Santiago da Compostela och himlen är full av löften
Inge Schiöler målar kameler
alla patienter har gått hem för dagen och taxichaufförerna fyller sina bilar med bananer
krokodilerna är snälla och inga vargar finns i skogen

varför sjunger björkarna sorgens sånger och varför trampar elefanterna i skuggan
från min bädd av betong ser jag träden dansa
det är fabeldag dagens tröst och marans nätter
jubelkör av vemod
orgelns sista ljusa ton










Fri vers (Fri form) av tk osvald VIP
Läst 10 gånger
Publicerad 2024-05-01 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tk osvald
tk osvald VIP