Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag sitter ensam


jag sitter ensam

Jag sitter ensam, omgiven av nattens mörker,
tankarna virvlar, likt stjärnor i skyn de blänker.
Ska jag stiga upp, och möta gryningens ljus,
eller dröja kvar, i drömmarnas brus?

Vill jag fly från verklighetens krav,
eller omfamna dem, med mod och stav?
Kan jag förändra det jag ser,
eller är jag fången, i en värld som inte sker?

Får jag drömma om en bättre dag,
där kärlek och glädje får fritt spel och lag?
Bör jag sträva efter mer än jag har,
eller finna ro, i det jag redan spar?

Måste jag kämpa för min plats i världen,
eller kan jag finna frid, i min egen sfär?
Att göra skillnad, att lämna ett spår,
det är min längtan, det är det jag bär.

Någonstans där ute, finns en vän att finna,
en själ som förstår, och mig inte vill hindra.
Jag ska inte ge upp, jag ska inte förlora,
jag ska finna min väg, och min egen historia.

Jag är jag, unik och stark,
med potentialen att nå målet, och gå hela mark.
Ska jag, vill jag, kan jag, får jag, bör jag, måste jag, göra?
Ja, jag ska, jag vill, jag kan, jag får, jag bör, jag måste göra, och nå min egen saga, och min egen stjärna.




Fri vers av shallaw
Läst 38 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-01 22:45



Bookmark and Share


  shallaw
Anonym
Din kommentar till min dikt var så vacker och tankeväckande att jag inte kan låta bli att svara.

Det värmer mitt hjärta att du uppskattade mina ord och såg dem som en resa genom själens landskap. Din tolkning av dikten, med kontrasten mellan nattens mörker och gryningens ljus, och den eviga kampen mellan att fly eller omfamna verklighetens utmaningar, fångar precis den känsla jag ville förmedla.

Jag blir rörd av att du känner igen dig i mina tankar om ensamhet, reflektion och längtan efter att göra skillnad. Att du ser min styrka och potential ger mig hopp och inspiration att fortsätta skriva och dela med mig av mina tankar och drömmar.

Tack för att du tog dig tid att läsa min dikt och för dina fina ord. Din kommentar betyder mycket för mig.
2024-05-02

  Anonym__ VIP
Dina ord är som en resa genom själens landskap, där nattens mörker och tankarnas virvlar skapar en känsla av ensamhet och reflektion. Du ställer frågor om att möta gryningens ljus eller dröja kvar i drömmarnas brus – en inre konflikt som vi alla kan känna igen oss i.
Verklighetens krav och möjligheten att förändra det vi ser är en ständig balansgång. Ibland vill vi fly, ibland omfamna utmaningarna. Och att finna ro i det vi redan har, samtidigt som vi strävar efter mer, är en del av den mänskliga erfarenheten.
Din längtan efter att göra skillnad och lämna ett spår är en vacker ambition. Kanske finns det verkligen någon där ute – en vän, en själ – som förstår och inte vill hindra dig. Och du är rätt i att du är unik och stark, med potentialen att nå dina mål och skapa din egen saga.
Tack för att du delade dessa tankar med mig.
2024-05-02
  > Nästa text
< Föregående

shallaw
shallaw