Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur mycket tankar går att skapa ett tillfälle?


Den digitala tvillingen

Biblioteks Digitala tvilling

Utöver dess praktiska skäl, inventering hjälper människor att lära känna olika ord, ingrediens, kultur, andras synsätt, egna sätt att hantera den, elastiska stöttningar , slumpmässiga stöttningar osv. Häromdagen, hjälpte en elev mig att förstå `Varför inventering? Varför finns personaler omkring oss?`.

Hon tillhör en fritidsgrupp som var på bibliotek besök. Samarbete mellan olika samhällsaktörer gjorde den möjligt att samordna en skatt jakt mitt i biblioteks barnavdelning. Det var en konstig sorts jakt. Målen var inte att leta efter skatt utan sätta skatt där den tillhör.

Varje gruppmedlem fick en bunt av böcker och deras uppgift var att sätta böcker på rätt plats i hyllan. Rättvist. Ledtrådar? Det var en vanlig onsdag; läsfrämjande med icke-vilseledande MEN fasta skyltar. Dessutom, även sund förnuft.

Ren slump, våra blickar möttes. Undrar ni hur hela aktivitet gick utan kaos?

J: Robotar?
E: Absolut inte.
J: Människor?
E: Ja.
J: Tvillingen?
E: Kanske.
J: Samarbetet?
E: Just det! nu är du ett steg fram!

Reflektion: Olika sorts tvillingar finns bl.a. den digitala tvillingen mot mobbning.




Skapa | Skriva av rp222kk
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-05-22 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rp222kk