Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

syre

förvillande enkelt att brista ut i gråt
men så förvrängande lätt att glömma
när synvillan visar söder medan norr hånler

vi sitter i ladans mynning och minner små leenden
medan fyrverkerier smattrar ovan
och vi ler medan vi fortfarande känner den korta euforin

vi står med fötterna mellan två gränser
som ekar genom ryggmärgen och visar flyktvägen

tro på det uppenbara och låt oss andra få friheten
att andas naivitet,

dröm min älskade, dröm!

För vi är inte i himmelen förrän vi finner det uppenbara
att andas i en värld som längre inte existerar




Prosa av Max Poisé VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-06-07 22:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så vackert. Faller särskilt för det sista:

"dröm min älskade, dröm!

För vi är inte i himmelen förrän vi finner det uppenbara
att andas i en värld som längre inte existera"

Jag njuter när jag läser. Tack!
2024-06-16

  Yrre VIP
Mycket fin text
2024-06-15

  Emme VIP
Skriven med inlevelse och smärta,
nästan så man känner att man är där själv.. BRA!

2024-06-11

  Öknens Ros VIP
Livet och döden och gränsen däremellan där vi balanserar.
2024-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé
Max Poisé VIP