Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I svalkan bland lummigheten


Solhärvan hade hon nystat upp.
Och följt trådändarna
in i svalkan
bland lummigheten.

Ett annat slags skimmer
uppenbarade sig där.
Gitarrtoner från ett öppet
fönster föll ner
likt pärlemordroppar.

Den lätt melankoliska
anstrykningen passade
hennes milda sinnelag.
Men det var nåt mer.

En kvinnlig silhuett skymtade.
Hon förnam sin mor
i Villa-Lobos preludium,
det första i ordningen.

Men i nästa stund
var tystnaden åter
allenarådande.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-06-15 18:07



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodsvackert.
2024-06-21

  Boneyfrank VIP
Vackert, somrigt och fint ihopsatt!
2024-06-18

    Lena Staaf VIP
Vacker, fridsam text.
2024-06-16

  Elinor Sörensson VIP
Finstämda ord och toner
i denna text.
2024-06-16

  Ljusletaren VIP
Mjukt och fint skrivet och mycket tilltalande text. Tack!
2024-06-16
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP