Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar


Salta droppar
smeker väderbiten kind
Mörka moln hovrar över
eroderade klippor

Rödare än röd är stugan
nere vid vattnet
Hårt ansatt och piskad av växlande väderlek.

Fiskar kan skönjas
I det mörka vattnet
I djupet
I det svartaste svarta
Där leker de
& Dansar en livets dans

En rostig eka guppar rytmisk
I periferin
Väderleken är Bohuslänsk
Koster- lik

Månen tittar fram
Och lyser skarpt mot
Tång och sjögräs
Det är..
Svensk Midsommar..





Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 15 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-06-19 13:08



Bookmark and Share


    Ohemulen VIP
Låter som en härlig midsommar:-)
2024-06-25

  BenGust VIP
Innehållsrik och bildmässig text som
verkligen sätter midsommar på kartan.
Tänker tillbaka på stugliv och båtfärder.
2024-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP