Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
påbörjad i Prag, under slutrundan av årets ännu mer sagolika besök, och snart fullbordad i Budapest där bussen rullade in i blixtrande skyfall


SNURR #4 : Hur Ryms?

 

 

Hur många bilder får plats i mitt minne?

Hur många tankar tar tid i ditt sinne?

 

Hur många fotspår går in i sin tvärgränd?

Hur många händer kan göra oss omvänd?  

 

Hur många solstrålar döljs i nån dimma?

Hur många månader ryms samma timma?

 

Hur många kyrkspiror ryms i er storstad?

Hur många svettpärlor fyller vårt solbad?

 

Hur många regndroppar märks i en åskskur?

Hur många insekter äter ett flockdjur?

 

Hur många vinflaskor ryms i hans plånbok?

Hur många diktrader hänger på fiskkrok?

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-06-29 01:47



Bookmark and Share


  Respons VIP
Mått och rymd på livets promenad. Många ord och ordvändningar som känns överraskande och befriande.
2024-07-01

  Gunwale VIP
Ibland kan man tro att alla intryck, minnen och tankar lagras utanför hjärnan någonstans … där der finns mer plats …!
2024-06-30

  lodjuret/seglare VIP
Försöker minnas vad det var.
'The answear my friend, is blowing in the wind...
(byte av tonläge)
'The answear*, is blowing in the wind...
(solo på munspel och gitarr)
*Minns aldrig hur vissa ord stavas.
2024-06-29

  lodjuret/seglare VIP
Påminner om den där låten av och med Bob Dylan. 'How many men must...'
Även den tar om och om igen del av text och den handlar om krigets antal av döda som måste dö, innan det kan bli fred.
Det finns så många krig, handelskrig, krig mellan syskon, släktingar, vänner, bekanta, främlingar, anfall och försvar.
Det någon påbörjat går väl inte att upphöra med?
'Tappa ansiktet? Jag?
Aldrig med min fot!'
2024-06-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP