Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min översättning av Anne Linnets sång


Vårens första dag (Forårsdag)

Du vet det säkert längst därinne,
fast jag sällan får det sagt

Du vet att du genom livet
ständigt i mitt hjärta bor

Jag vet att livet måste levas
och att tiden räknar hjärtats slag

Och att alla livets tårar torkar
under vårens första dag

En dag då solen bara flödar,
som dagen då jag mötte dig

Och hela världen försvann,
bara solen fanns

Den sjöng en sång, som jag ännu
går och minns

Så många år har gått och vi tänker nog
att mycket borde ändras om vi
fick börja om på nytt

Vi tänker nog att vi gled ifrån varandra,
under åren som hastade förbi

Och nu är allt tyst i huset,
och de stora orden tiger still

Men du vet det säkert längst därinne,
fast jag sällan får det sagt

Du vet att du genom livet
ständigt i mitt hjärta bor

Jag vet att livet måste levas
och att tiden räknar hjärtats slag

Och att alla livets tårar torkar
under vårens första dag

Ja, alla livets tårar torkar
under vårens första dag




Övriga genrer (Översättning) av Herr Farbror VIP
Läst 6 gånger
Publicerad 2024-07-05 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Farbror
Herr Farbror VIP