Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Variation på BenGusts dikt "När som solens etyd klingar ut"


När solens etyd klingar ut - variation

När solen står lågt på himlen

och dagens färgtoner mildras

blir fingrarnas kontrast mot tangenterna allt tydligare

 

Ännu förnimmer hon friheten

Det ännu inlindade, på väg att upptäckas

    och, när stunden är inne, blottläggas

Klangerna stärks och storspovarna lyfter

När skuggorna så faller syns stigen tydligare

Solens etyd har klingat ut

 

10 juli 2024

 Variation på BenGusts dikt: Läs När som soletyd klingar ut - Fri form av BenGust (poeter.se)




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 20 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-07-10 11:49



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En fin etyd utifrån dikten som inspirerat dig.
2024-07-10

  BenGust VIP
En etyd med variationer
kan man då i musikalisk
mening kalla ditt alster.
2024-07-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP