Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
associationsdelta


Trollhassel

det är när jag ser

hur du trotsigt blommar på bar kvist

mitt i vintern

 

hur buskagets pupill,

dina ögonstenar,

betraktar bröstkorgen när den häver sig och faller

och på nytt lyfter sig

 

hur frön med eftertryck lämnar sina spretiga blommor

 

 

det finns trollhassel

och så finns det du

 

muskler famnar schäslongens kant

inramar prologen

 

säden mot blommande vallmo

månlöv som virvlar mot vätans mynning

 

skuggan av dina finstämda rörelser 

sju toner ur en sonat

 

natten så mjuk

ljuset har gömt sig en stund

mellan våra läppar

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-07-13 13:51



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Mycket läsvärd genom hela flödet och en helt magnifikt poetisk avslutning. Den sista delen klarar att stå för sig själv, som en dikt i dikten.
2024-07-16
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP