Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så ska vi göra. Vi ska skrika oss hesa, gå många miljoner steg, slåss, sträva, slita och leva för att få vår rätt till att leva det liv vi vill....precis som han och många andra före oss!


Precis som han gjorde

Tänk när han kom, med allt som han ägde.
Tänk när han stod här och övervägde
Om han här skulle stanna och slå sig till ro,
Om det var här det var menat att han skulle bo.
Och det blev här han fick slita i skog och med jord,
för att kunna få dagligt bröd på sitt bord.
Men folket nedi bygden sa att han skulle bort,
så de slapp ha att göra med hans finska sort.

Men precis som han gjorde så ska vi ta strid,
ty lika svårt är att leva uti vår tid
Och även om det så blir det sista vi gör
så är det fria män som faller ner och dör.

Så levde han dock under nöd och fattigdom,
och fast han slet ont stod bordet nästan tomt,
Men han fortsatte strida mot överhet och makt,
så länge han stod levande uti sin trakt.
Sedan dess har historien burits fram till vår tid,
och nu har det blivit vår tur att ta vid
Och vi kommer aldrig ge oss hur det än går,
ända tills vi vår frihet och rättvisa får.

Så precis som han gjorde den förste som kom hit,
och levde och dog under arbete och slit,
så ska vi ta upp kampen för att få våran rätt,
för att få leva i frihet och äta oss mätt.

Tänk att man själv, uti denna tid,
ska behöva va förbannad och behöva ta strid,
för att de höga herrarna inte kan och inte vill,
förstå hur det i folkhemmet Sverige ligger till

Så precis som han gjorde skriker vi i högan sky,
ty nu liksom då är det knapert i vår by,
folket får slita men de rika får det bra,
huvudsaken är att pengarna rullar in som de ska.

Men precis som han gjorde den förste utav oss,
när han såg att allt var orätt börjde han slåss,
ska vi försöka lika mycket dag efter dag,
ja, precis som han gjorde ska vi göra du och jag!







Fri vers av tobbä
Läst 444 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-17 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tobbä
tobbä