Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dina skor



Vaknade en morgon med ont i halsen och en skön känsla av lungn.
Satte mina nyvakna fötter på det kalla golvet och känslan var som bortblåst. Jag var vaken.
Ville krypa ner under täcket och värma mig lite, bara lite.
Men jag kunde inte låta det ske.
Utan att jag visste ordet av stod jag i köket, letade efter något att förtära. Ont i halsen.
Känslan som ett vakuum i hjärnan.
Fattade boken som låg på hyllan. Såg min chans att fly en bit in på denna morgon. I en annan värld hem till dig.
En chans att få känna din lycka och din ångest dina förvirrade tankar. byta vy ett tag. lära känna din mor så som du beskriver.
¨Få leva en stund i din oskuldsfulla värld och veta att jag närsom kan återvända hem eller hem till dig om jag så skulle vilja.
Den morgonen for jag hem...lade ner boken på köksbordet och mindes sakta den morgon jag vaknade upp i...nu är det dags för mig att leva mitt liv.
På vägen mot den nya dagen finns det alltid små hål att fly undan ett tag i musiken i boken, i bussen, på väg ytterligare en bit in på min dag.




Fri vers av Ariam
Läst 302 gånger
Publicerad 2006-11-08 12:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ariam
Ariam