Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till minne av


Då stannar alla klockor



Och löver faller varje år
Och snödropparna trotsar drivorna varje år
Och Aftonbladet ger ut sin bilaga varje söndag

Det är så
Livet går vidare

Människor rusar sina liv

Men ändå
Varenda år på din födelsedag
Varje gång jag hör den där sången på radion
Ja, varje gång någon tappar ett vinglas

Då stannar alla klockor
Och de lyssnar till ditt hesa kluckande skratt

Just i de ögonblicken
Har jag ingen förståelse
För en endaste liten tussilago

För livet går inte vidare
med dig




Fri vers av Kopia
Läst 524 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-11-25 13:16



Bookmark and Share


  Allica
Fantastiskt, skört men ändå med styrka.
Livet går vidare men inte med dig, så känner/tänker jag också.....
2008-03-24

  Carola Zettergren
AJAJ så sanslöst bra poetat!!!
2008-03-15

  Erik Jansson
Denna var också vacker.
Den inger samma känsla som \"Utan\".
Jag gillar din stil.
2007-05-30

    Vildrosen
Överraskande och lite smått ironisk men också en slags trött slentrian som andas mellan raderna. Tyckte den var bra!
2006-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Kopia
Kopia