Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Africus

Jag såg Zebror rusa
på TV
Framför hungrande
ögon

Magar
svullna av vår
glömska

Någonstans saknar
en hustru
sin make

Våldtagen syster
saknar
lemlästad bror

Tillsammans är dom
blott halva

Vår historia
Är vår nutid

Konsekvens?

Trasiga människor
stympade
av linjär gränsdragning

Dragna för boskap
främmande
för er

Och jag undrar; varför är våra flaggor inte alltid hissade
på halv stång?




Fri vers av Hen.
Läst 429 gånger
Publicerad 2006-12-10 16:03



Bookmark and Share


    Syrak
Ja, den här var bra. Vår historia är vår nu tid, verkligen är det så, du skriver om en glömd kontinent som härjas av tyrannier med västvärldens skrot vapen..Historia!
2006-12-28

  Micael Axelsson
Sitter och läser dikten, och finner att jag efter att ha läst den,
sitter och tänker, även medans detta skrivs... så oerhört stor
rymd av tankar har du fångat till detta alster som biter sig fast
i det inre... *får nog läsa denna ett par gånger till*
2006-12-10

  Mackan
jäkligt bra
välskriven och tänkvärd med vackra ord
2006-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Hen.