Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten på gatan

Katten ute på gatan.
Alltid på gatan.
Tills någon tar bort den.

Katten har legat där länge.
På samma ställe.
Med bilar omkring sig.

Den var svart.
Med glänsande päls.
Som blåste i vinden.

Nu är pälsen röd.
Styv.
Stel.

Den hade klara gröna ögon.
Ögon som spejade ut i natten.
På jakt efter byten.

Nu är den själv ett byte.
För människan.
Och dess bilar.




Fri vers av Tango
Läst 226 gånger
Publicerad 2007-01-20 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tango