Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som vatten mellan fingrarna

En vilja, önskan, dröm
att kunna hålla kvar
i livets diamanter,
att kunna samla på sig
något hårt bestående
att kunna bygga sig själv på
att kunna visa upp och säga:
det HÄR är jag

Men är just bara
en önskedröm,
för inget kan bestå

Du har sträck ut en kupad hand
som fyllts med liv,
det som glittrade som drömmens diamanter
är sammetsmjuka droppar
i ett liv som rinner ut
som vattnet mellan fingrarna

oavbrutet oundvikligt
i utsträckt kupad hand
vattendropparna,
mening minnen mål
flyter sjunker virvlar runt
och inget kan bestå

önskans uppfyllelse att hålla livet kvar
skulle frysa dropparna
till en värld av isdiamanter
utan virvlar att förvånas och förundras av
utan vågtoppar och dalar att vaggas av

önskans skattkammare
är kall stel livlös gravkammare
där jag skulle dö av törst
om inte livets skatter
mot min vilja
runnit ut
till droppar att dricka
mellan den kupade handens fingrar




Fri vers av Erik Jansson
Läst 272 gånger
Publicerad 2007-02-14 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Jansson
Erik Jansson