Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kropp



Jag njuter av min kropp
naken
spegeln visar hull och ärr.

Den där vid ögat fick jag när jag sprang i snabbköpet
det var tisdag
nej
i själva verket vet jag inte vad det var för dag
men jag kommer i håg det var framför köttdisken
det var ett litet gammaldags snabbköp
vi kände ägaren väl
han var lång och hade krulligt svart hår.

Jag sprang på en kärra och fick sår vid ögat
jag tyckte dem väsnades av ingen anledning alls
men idag har jag ärr i ansiktet
ärret plågar mig inte
det är karismaetiskt
det är inte så stort
och det är vackert
det är jag
sagan om mig.

Naken i spegeln
det känns bra
jag skulle blivit avbildad av grekerna
hade jag levt då
jag skulle blivit en staty
blek, vit staty
i en obehaglig ställning
skulle sträcka ut armarna
och luta huvudet en aningen till höger.

Eller så skulle jag blivit målad
under medeltiden
med enbart ett vit satin lakan över delar av mina fötter
och jag skulle varit blottad
med en arrogant min i ansiktet.

En gång i tiden
men inte i dag.

Jag står naken framför spegeln
och jag ser en kvinna

Vem skulle tänkt sig?

Jag ser en kvinna
som en gång var ett barn
springande i ett snabbköp
jag ser en kvinna
med höfter
och mage
och bröst
som tappar hastigt sin uppnosighet
tappar kampen emot tyngdkraften.
I huvudet ser jag en kvinna bli äldre
med hängiga bröst och uppblåst mage
smuts under naglarna
gråa hår

allt saker som vårt samhälle avskyr och hatar mer en döden

I spegeln ser jag en kvinna
i sina bästa år
ängslig över hur hon ser ut.




Övriga genrer av Eyglo
Läst 405 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-25 18:09



Bookmark and Share


  Vind
Vådan att kalibrera sig emot rådande ideal. Gillar dina reflektioner och hur du använder språket här... och skönhet sitter ju i det där berämda ögat...
2007-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Eyglo
Eyglo