Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

symboliken av tre

I ljuset av en datorskärm,
sitter en förkrossad liten pojke.
I ensamhetens mörker fäller pojken en tår
och surfar på internet.

På morgonen frågar pojkens mor pojken,
\"vart har dina pengar tagit vägen?\"
pojken svarar sin mor,
\"jag köpte något som kommer ge mig frid\"
Modern lät pojken vara och tänkte inte mer på det

Den andra kvällen sitter pojken ensam,
endast upplyst av en datorskärm.
Han fäller en tår för vad som har hänt,
surfar vidare och torkar sina tårar.

På morgonen frågar pojkens mor pojken,
\"vart har dina pengar tagit vägen?\"
pojken svarar sin mor,
\"jag köpte något som kommer underlätta för dig\"
Modern lät pojken vara och tänkte inte mer på det.

Den tredje kvällen sitter pojken ensam med en kniv,
den kniv han köpt den första kvällen.
Han sitter i mörkret med kniven mot sitt hjärta,
han lyfter kniven och hugger snabbt tre hugg mot sitt hjärta.

På morgonen frågar inte pojkens mor sin pojke,
\"vart har dina pengar tagit vägen?\"
hon förstår, pojken har betalat sin död.
Modern har även fått en likkista,

På pojkens begravning kommer en sorgsen flicka
Flickan lägger tre vita rosor på pojkens grav,
hon ber om förlåtelse, hon önskar allt ogjort.
Endast flickan förstår symboliken av tre,
för det var hon som startat den,
hon som krossat pojkens hjärta tre gånger.




Fri vers av vete
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-29 12:30



Bookmark and Share


  soulmate_
fan vad vackert!hoppas inte det handlar om dig...
2007-12-09

    RebeccaW
Huu, vad sorgligt, man får riktigt tårar i ögonen, det är verkligen skrivet så att det berör en...
2007-06-29
  > Nästa text
< Föregående

vete